Mieke Mohr

Praktijk voor Hypnotherapie NLP en Kindertherapie

Blog

Hoofdpijn/migraine/clusterhoofdpijn/aangezichtspijndeskundige

Posted on August 10, 2016 at 6:35 AM

Vanwege mijn langdurig lidmaatschap van de Patiëntenvereniging voor mensen met pijnen in het hoofd en/of gelaat, het nieuwsblad "Hoofdzaken" en vanwege mijn eigen ervaringen op dit gebied.

Zelfhypnose is een van de technieken om spanningshoofdpijn en a-typische aangezichtspijn te verminderen/ te genezen in combinatie met het bijhouden van een hoofpijn dagboek en cognitieve therapie. Op die manier komt men uit de vicieuze cirkel van pijn-spanning-problematiek-nog meer pijn.

Bij kinderen komen in plaats van hoofdpijnen/migraine vaak buikpijnklachten voor, die zich later als hoofdpijnklachten kunnen openbaren.. Om dit te voorkomen en om buikpijnklachten tegen te gaan, is het belangrijk dat ze leren omgaan met moeilijk zaken als faalangst en andere problemen.

Voor meer informatie zie:" de zelfhypnose techniek bij pijnklachten".

Hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en (a-typische) aangezichtspijn worden met diverse medicijnen behandeld zoals Immigran,

Neuroleptica, Tegretol, e.a medicatie.

Ook is er pijnbestrijding mogelijk waaronder theromlaesie en andere ingrepen afhankelijk van de oorzaak van de kwaal..

De voor en nadelen van veel medicijnen en ingrepen heb ik zelf ondervonden.

Ieder geval staat op zich en dat maakt het voor veel artsen die vaak slechts op een bepaald gebied opgeleid zijn, ingewikkeld.

Categories: Angsten overwinnen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments